XMLXSLXML versioner
[ Hem ] Allmänt ASP XML SQL ADO HTML CSS VB Java Design Karta
Grunderna XSL Dynamiska sidor XML i praktiken

XML versioner

... och där satt han, mitt i natten, och petade förstrött på en hög med xml filer. Han borde ha gått och sovit för länge sedan, resten av familjen hade ju redan sovit åtskilliga timmar. Just när ögonen gled över i ett disigt halvsovande tillstånd, det tillstånd då ögonen fortfarande fungerar men hjärnan vägrar att befatta sig med dem, råkade han få syn på en siffra. Han vaknade upp igen. Siffror, muttrade han tyst för sig själv, jag har glömt att visa dem hur man formaterar siffror. Några minuter senare hade han gjort ett litet exmpel på numerisk formatering. Det var ju lätt, viskade han åt datorn, hans vanligaste samtalspartner. Han såg på klockan och insåg att det redan var imorgon, och hade varit det en längre tid. Obeslutsamt flackade hans blick mellan klockan och datorn, för att tills slut glida iväg mot datorn avstängningsknapp. Shit, tänkte han, det är ju en dag imorgon också, eller var det redan idag? När han sakta kravlade sig iväg mot sängen tänkte han att det där blir en bra övning; de borde inte ha några problem med att hitta information på nätet. De får kolla upp datum samtidigt. Nöjd med sig själv föll han in i en drömlös somn...

Jag har hört att många hade problem med Övning 12 på föregående sida. Detta är egentligen mitt fel, eftersom det var några viktiga saker jag hade glömt, nämligen:

  • Jag har inte en normalkonfigurerad dator, utan den är trimmad, patchad, modifierad och fixad. (Inget av detta har väl egentligen medfört att den egentligen fungerar bättre, men ni vet väl hur det är...)
  • Till skillnad mot HTML, där browsers alltid är bakåtkompatibla, så är XML ytterst noga med att man följer normerna.
  • Microsofts XML parser och dess installation är en hemsk soppa.

Detta gör att det som borde ha varit en enkel liten uppgift istället blir till en halv bok...

 

  XSL ÖvningarMicrosofts lösning
XSL
XSL i praktiken
XSL loopar
XSL programmering
XSL patterns
Patterns exempel
Programkoden
xsl:if
xsl:choose
xsl:for-each
xsl:apply-templates
XSL Övningar
XML versioner
Microsofts lösning
Nummer och datum
Typexempel för XSL ...


Top
< XSL Övningar Microsofts lösning>
© Anders Enges, Vörå 2002  | 15.10.01 14:13 Visa asp koden